Screens Dreamline


Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheden zijn voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent. Een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik: het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigzins open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht 85% gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierdoor behouden terwijl u geen inkijk hebt.

Screen zonwering

Screen is een vlakhangende zonwering die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschittering voorkomt. Ze houden de zon tegen en de warmte buiten waardoor het binnen altijd aangenaam koel is. Het transparante screendoek belemmert de inkijk naar binnen, maar het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van gekozen kleur en situatie, behouden. Het screen systeem bestaat uit een cassette, oprolas een screendoek en een onderlijst. Het screendoek is vaak verzwaard door middel van een aluminium onderlijst, deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette/kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas des te "strakker" het doek zal staan en zal hierdoor meer wind kunnen verdragen.

Screens zijn over het algemeen in 2 uitvoeringen leverbaar: het standaard screen of Rits screen (windvast screen) model. Het zipSCREEN is een windvast screen waarbij het doek in de geleiding wordt geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel ritsscreen of fixscreen genoemd.

Bedieningen

De buis wordt aangedreven door een bandbediening (alleen bij standaard screen model), monobediening binnen of buiten (alleen bij standaard screen model) of een elektromotor.

Screen doeken en kleurmogelijkheden

Binnen de wereld van de screens zijn er talloze mogelijkheden in de kleuren van doeken. Naast de kleur heeft u de keuze uit glasvezeldoek of polyesterdoek. Elk doek heeft verschillende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan doorzicht van zowel buiten naar binnen als binnen naar buiten, lichtdoorlaatbaarheid, reflectie van zonlicht en absorptie.Iscreens Dreamline® productinformatie

Dreamline screens 7545-95 SS Schuin en 85 SR 114 Rond zijn standaard voorzien van:

Bandopwinder voor binnen en band grijslwit op de bandschijf.
* Bandrolletje met borstel voor binnen op het kozijn.
• Bovenbuis aluminium of staal afhankelijk van type bediening en afmeting screen.
• Uitgevoerd in aluminium wit (RAL 9010), crémewit (RAL 9001) en grijs/antraciet (RAL 7016)
• Kleine aluminium onderlat met verzwaringsijzer (gegalvaniseerci).
• Onderlat nok kleur grijs.
• Doek Serge of Sunscreen Color.
• Aluminium kapsteunen • Geleiders nr. 4 (Op de dag) voorzien van borstel en afdekhp.
• Geleiders nr. 2 (in de dag) voorzien van borstel en afdeklip.


Geleidingen die met een klikbiokje gemonteerd worden dient u met een schroef onder door de geleider vast te zetten of door een valse vensterbank te plaatsen om het nazakken van de screen te voorkomen.

Bij de screens zitten geen bevestigingsschroeven en andere toebehoren inbegrepen. (Alleen bij montage op de dag zitten er wel afdekdopjes bij voor de schroefgaten).
Maatvoeringen groter dan de maximale maatvoenng op aanvraag. Doeken boven de 5.5 m2 vallen buiten de fabrieksgarantie.Buis 43 mm band - mono.
Buis 48 mm band - mono.
Buis 50 mm elektrisch.
Buis 63 mm band - mono - elektrisch (niet mogelijk in screen 75 SS).
Maximaal ± 2600 mm breed met bandbediening e.e.a. afhankelijk van hoogte en situatie.